Go Back   Dallas Fort Worth 5.0 Mustang Club > 5.0 Mustang Forum > Suspension

Suspension Post up questions about your Mustang's suspension or ride quality


Sponsored Ads
Welcome to DFW50s.com

Register to remove these ads.




Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2014, 06:18 PM   #1
Fonzy7189
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Age: 29
Posts: 26
Default Rear End Popping

Hey all,

I've had an annoying ongoing issue, I've ignored it for a while and finally I just wanted to see if anyone had ideas. When launching from a stop there seems to be a slight pop from the rear end. This doesn't happen on bumps though. There is also a clunk from what sounds like the driveshaft when putting in the clutch to shift (doesn't occur every time). Any ideas? I've had rear LCAs and lowering springs done.
Fonzy7189 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 08:21 PM   #2
JDMLOL
Senior Member
 
JDMLOL's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Age: 28
Posts: 1,047
Default

The u joints may be binding up if you're too low without a uca. That's a shot in the dark though.
__________________

The Queen:
2013 Race Red Mustang GT 6MT: 20" AMR's, GT500 AB, JBA LT's and ORX, SCT SF3/X3, MGW Short Throw, Some Carbon Wrap, Spoiler Delete, Eibach Sportlines, Koni STR.T's, BMR LCA's, BMR Relo Brackets, BMR UCA, Freedom Racing PHB, Maximum Motorsports CC Plates, BMR Safety loop, DSS Aluminum DS
JDMLOL is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 08:35 PM   #3
Monolith
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Age: 44
Posts: 100
Default

Clunking while releasing the clutch definitely sounds like either U joints or excessive backlash....as long as it doesn't make the clunk when decelerating too...then I would say worn gears. If you haven't had any work done on the rear diff recently then I'm going to say U joints...
Monolith is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 10:19 PM   #4
NAVAG
Senior Member
 
NAVAG's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Commerce
Age: 45
Posts: 257
Default

One time it wasn't specific to anything other than going over a bump. It was because one of the jam nuts on my panhard bar came loose. A little blue loc-tite and put some stank on it when tightening it back up and it hasn't been a problem.

The other time was after replacing the axleback. I left the muffler hangers on and took the panhard bar and panhard bar mount off lowered the sway bar out of the way to pull the mufflers backwards out of the mounts. (which to me is easier than fighting with the muffler mounts) a few weeks later I started hearing a knocking noise, especially when the car's body shifts under a load either when stomping on the gas or hard braking. I guess I didn't have everything tight enough when I reassembled it. After greasing and retorquing the bolts on the sway bar mounts and panhard bar the knocking noise went away.
__________________
2016 RACE RED GT PREMIUM
previous stangs
2013 BLACK GT PREMIUM
1989 GRAY/SILVER AUTO GT
1988 RED GT
1989 WHITE LX 5.0 HATCH

Last edited by NAVAG; 10-21-2014 at 10:24 PM.
NAVAG is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2014, 05:18 PM   #5
blownaltered
I have a small penis
 
Join Date: Nov 2012
Location: Making Steve my bitch since 2003
Age: 38
Posts: 1,465
Default

blownaltered is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 09:50 AM   #6
Texaschwag
Junior Member
 
Texaschwag's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
Default

Could be the rear diff bushing. At least this was my issue and it is now resolved after installing this weekend. will eventually need it, especially if you are making passes with the car.

I can post some pics if you like. The car is rock solid now.

Posted a couple of pics below.

Last edited by Texaschwag; 02-09-2015 at 10:15 AM.
Texaschwag is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 10:13 AM   #7
Texaschwag
Junior Member
 
Texaschwag's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
Default

Texaschwag is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 10:15 AM   #8
Texaschwag
Junior Member
 
Texaschwag's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
Default

Texaschwag is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 10:59 AM   #9
Fonzy7189
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Age: 29
Posts: 26
Default

I found out what it was about a couple months ago, just never updated. One of the Panhard Bar jam nuts came loose. Tightened it down, everything is solid now. Thanks all!
Fonzy7189 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 05:38 PM   #10
TxGt1
Member
 
TxGt1's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Aubrey,TX
Age: 37
Posts: 44
Default

I'm Glad it was something simple. I had some popping like that once and it was my diff.
TxGt1 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump